Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Corona


Farsot

det är handsprit och armbågshälningar

inställda flyg

och pendeltåg som inte kommer

 

bussar där resenärer bara glest fyller platserna

radiosändningar utan publik

och rädsla för smitta

 

imorgon dör ytterligare fem

och vården börjar gå på knäna

 

vi vet att vi kommer att förlora

några av dem vi tog för självklara

 

vi vet att det dröjer månader

innan det värsta är överståndet

ändå försöker vi leva nästan som vanligt

om än isolerat

 

trots allt vet vi att världen klarar det

att vi som är kvar kommer att leva

vidare

 

rikare på en erfarenhet till

men utan några av dem

som vi tog för självklara

 

jag vill bromsa, bromsa

alltihop

snurra tiden långsammare

så att vi hinner backa till dagen då allt

ännu inte hänt

 

och skriva om

historien

 

med ett annat slut

 

© Birgitta Wäppling, 22 mars 2020 

 

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-22 21:09



Bookmark and Share


  Anders Håkansson
Minns en gammal låt " lets work together" bl.a Canned Heath spelade in den. Andan är tillsammans klarar vi det här om än inte utan uppoffringar och sorger.
2020-03-22

  Monika A Mirsch VIP
Du är inte ensam om dylika krassa funderingar - även jag är med och vi kan tillsammans önska en värld av förtröstan och medmänsklighet.
2020-03-22

    AA VIP
Fina ord.
2020-03-22
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP