Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väderdagar

Jag skulle skriva. Kort om vädret var dag.
Sitta en stund var dag framför skämen.
Tänka. Formulera mig.
Vara i stillhet.

Istället är jag allergisk mot frid och rutiner, 
rusar med en vilsen plan genom livet.
Rastlös vid minsta antydan till upprepning
och vilar när jag plockar hemma.

Funderar över hur det kommer att bli,
när jag blir sittande utan att kunna röra mig,
utan att kunna tala.
Instängd med mitt eget intellekt.

Ensamhet är inget nytt för mig,
inte att vara i tvåsamhet heller -
men att vara hänvisad till främlingars omvårdnad -
stillatigande, sysslolös.

Tanken är skrämmande.




Fri vers av kirsti ylinikka VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-24 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP