Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rubriken och de två sista raderna lånade från Zacharias Topelius sångtext


BLOMMANDE SKÖNA DALAR

 

Jag rensar, gräver

och planterar

 

renoverar rabatter

med täckbark

 

krattar bruna löv

bränner högar

 

vildvuxna buskar

friseras hårdhänt

 

rosa stockrosens blad

tittar yrvakna upp

 

påskliljor står raka

i gröna gräset

 

potatis ligger mörkt

får snart groddar

 

hemköpta fröpåsar

väntar på öppning

 

tre duvor i björken

kan inte samsas

 

herrarna vill komma till

damen är nödbedd

 

fåglar av olika slag

knaprar solrosfrön

 

invaderar holkar

inför äggläggning

 

snart ska knoppar

brista i skönhet

 

vinden sjunga ode

till vårens ära

 

"Blommande sköna dalar

hem för mitt hjärtas bo"

 

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-03-25 17:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA så underbart!
2020-03-29

  ULJO
Förbereder för sommarens blomsterliv. Härlig sysselsättning
2020-03-26

  M.Eta
Så härligt med vårsysslor!
2020-03-26

  Feliaxel VIP
Vårsysslor i dina fantastiska rader
2020-03-25

  Magdalena Eriksson VIP
Stämningsfullt. som en glipa gräsgrönt i coronamörkret.
2020-03-25

  Poeten Salvador VIP
Verkligen en hektisk tid
2020-03-25

  Eva Helene VIP
Så fint, och du får mig att längta till valborgsmäss.
2020-03-25

  Marita Ohlquist VIP
I dessa orostider är det befriande att något är som vanligt.
Bra skrivet.
2020-03-25

    Sefarge VIP
Livsbejakande skrivet!
Livet lever högst skapelserikt
Trots människornas"Corona-pest"


2020-03-25

    Max Poisé
Jaa..kom...kom!
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP