Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under röd väst

Jag skrev några ord om miljö å sånt
När jag hade lite rött innanför västen.
Det där som protesteras och strejkas för så promt
Genom aktivister, våra elever förresten.

Det började bra, men försvann lika fort
Så jag stannade efter några rader
När jag i stunden mig sa
Att det vore ju bra
Om hela världen var vis som dess fader

Nu är det allmänt känt
Som om någon har sänt
Står Hon längst fram,
marscherar, dikterar.

Så låt oss hoppas för barnen
Att den högsta stora klanen
Tar förnuft och förmåga i hand

Så att de också leva
Så som vi och som ni
Utan ångest för morgonens väder

För om ingenting görs åt förödelsen och allt
Kan vi vänta oss klimat som är otrevligt och kallt

Så, jag hoppas och tror att det kommer nåt fint
När allt har en mening och känns genuint
När lyxen är simpel, när det lilla är där
När livet i stort saknar osunt begär

Så att alla de små
Och de gamla och så
Och miljön kommer bättre må.




Bunden vers av Lupinen
Läst 99 gånger
Publicerad 2020-03-24 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lupinen