Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kyss från min trädgård ...


Min sorg - min förundran

 

Vill själv svara på min fråga

- såsom gamla ofta gör: 

 

Byggnader har visserligen

kommit till livsände

- men ack det har ju även jag

inuti min skröplighet,

min oförmåga 

 

Jag tänder ett ljus

i kvällningen

efter solnedgången

innuti stora

ensamheten

 

Borttappad

som lilla My

återfunnen som

fröken Långstrump

 

Vårens mjukhet

smyger intill

 

Flyttfåglar inpå

knuten

 

Längtan bort

längtan hem

 

Intill sjön

och ljuset

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-03-24 19:53



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Vackert att läsa, och som ger mig en känsla av både vemod och längtan.
2020-06-04

    carinamnm
Och just vid den här tiden på året, smyger sig den känslan på, oavsett ung eller gammal. Vackert beskrivet!
2020-04-07

  BenGust VIP
Språket och orden kan
riva barriärer och se
bortom eventuella
tillkortakommanden.
Nya aspekter tillförs
och vidgar seendet.


2020-04-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Det som kan tyckas skröpligt lyser ofta av erfarenhet och kunskap. Det är det som är så vackert och som så mjukt ramar in budskapet i denna fina dikt.
2020-03-30

  Eva Helene VIP
Måhända en aning skröplig (enligt poeten själv) men därinne glöder det liksom rosen gör på bilden. Hoppfullt och fint! Heja, heja!
2020-03-25

    Sefarge VIP
Skrumpen kropp
Men ändå med
Visdom och
Hopp om
Livet?
:)
2020-03-25

  Maria Sundelin VIP
Om livet vet vi bara att vi blivit födda och att vi kommer dö
Kramar
2020-03-25

  Nina Nightwish
Så mjukt och fint :)
2020-03-25

  Solstrale VIP
sinnligt skir skapelse! fastnade Bra!
2020-03-24

    Lena Staaf VIP
Mjuk och vacker dikt!
2020-03-24

  Solweig Jansson VIP
Längtan bort, längtan hem, intill sjön och ljuset - underbara rader - livet i ett nötskal ! Väldigt fint !
2020-03-24

  wiria77
så fina rader
varma rader
fulla av önskan
av hopp
2020-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP