Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörren på glänt (Min klimatkamp 24/3)

Jag vill inte ge upp min tanke att skriva en text med någon slags anknytning till klimatet varje dag under hela 2020. Men det går trögt, får jag erkänna, trögare för varje dag. Jag kan inte glädjas åt att coronaviruset, kanske, gynnar klimatet. Och lusten att läsa och lära mer om klimatförändringarna är för närvarande noll.

Häromdagen blev jag uppmanad att registrera mig i ett nätverk för klimataktivister, nu när vi inte kan ses regelbundet IRL. Spontant kände jag: nej. Nej jag vill inte, orkar inte, har ingen lust. Jag är ingen Aktivist. Jag stödjer klimatrörelsen helhjärtat, men jag har inget att tillföra.

Jag inser att det är feltänkt. Nu är det viktigare än någonsin att fortsätta kampen. Och alla kan bidra på något sätt. Förmodligen även jag. Om jag inte stänger dörren.

Jag lämnar dörren på glänt.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2020-03-24 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP