Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ad libitum

 

är i mig själv
en grov skiss av kol

utsmetade raka linjer i en snårskog
all vind, träd, vatten och vass som skär

allt som vi tillsammans gav namn
mörtleken intill bryggorna

bryggor mellan måne och sol
bryggor mellan hav och land

sångerna om oss som gav växtligheten
alla fåglar som lyssnade i röd himmel

vi som såg gotiska danser häcka med oss
nakna oblyga händer vakna ögon

sluter mina ögon och ser dina slutna ögon
bäddens svala salva och välbekanta lunga

 




Fri vers (Fri form) av Fredrik Axelsson
Läst 152 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-25 00:51



Bookmark and Share


  Rublev
Jag fångas och förstummas av din ordkonst, som känns så lekfull och improviserad, men samtidigt så precist och exakt. Vilket glittrande flöde av skuggor och ljus, av passioner och längtan, av minnen... Existentiell och finstämd naturlyrik!
2020-03-28

    Max Poisé
En text som förtjänar mer uppmärksamhet...du skriver talangfullt...
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson