Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Budbäraren

Han står där vi dörren och väntar
med brevet han skrivit i hand
Han står där vid dörren och sniffar
på lukten av tillagad mat
Han blir inte insläppt i ljuset
Han är inte välkommen in
Det budskap som han har skrivit
Det vill ingen människa se

Han väntar och undviker blickar
Han fryser och vill komma in
Han drömmer att han är en furste
som blir bjuden på kalvstek och vin
När festen till slut är till ända
och gäster och festfolk går hem
blir han liten och tyst i tamburen
och hoppas att någon vill ge
en tyst liten stund för honom
med ett budskap som alla bör se




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-03-25 04:24



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
fattig och rik - det är, har varit, men det måste inte vara - vi kan förändra detta nu!
Bra text - ömsint, välskriven, smärtsam.
2020-03-26

  Magdalena Eriksson VIP
Bra och som en stillsam käftsmäll.
att orka se obalansen mellan den som har och den som inte har...är en smärtträning som alla måste göra någon gång. min gång är nu.
2020-03-25

  Eva Helene VIP
Välskrivet med en bra rytm som ger stuns åt innehållet med sitt tydliga budskap. Fint!
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP