Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se på mig, du ser vad du vill (2000-05-24)

Se på mig, se sorgens kung.
Som fuktiga löven faller från träden,
faller jag sårad och tung

Se på mig, se clownens uppsyn.
Som solen stiger på himmelens valv,
höjer jag mitt skratt mot skyn.

Se på mig, se allvarets ansikte.
Som molnens tunga, gråa börda,
har jag bekymmer i mitt sikte.

Se på mig, se ironins spegelbild.
Som regnet strilar en solig dag,
är jag lika falsk och mild.

Se på mig, se ilskan av forna tid.
Som bergens falk på sin kalla klippa,
ser jag alltid en chans till strid.

Se på mig, se glädjens avsky.
Som grumligt, djupt, vatten,
är mitt värde lågt som dy.

Se på mig, men syns jag ej?
Som vinden över slätterna,
syns jag endast utav dig.

Du ser vad Du vill.




Fri vers av kpoesi
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-25 11:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ser dig som en insiktsfull och berörande poet/person/musiker.
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

kpoesi
kpoesi