Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där jag bor

I staden där jag bor
är parkerna fulla
av människor utan hem
ingen tro på mirakel
tidningar att sova på
under öppen himmel
avsaknad av pengar
ett oroande spektakel

I staden där jag bor
fina bilar glider fram
de som har pengar
lever gott i överflöd
hummer och ostbricka
står på kvällens bord
men ögonen är tomma
saknar kärlekens glöd

I staden där jag bor
bränner barnen bilar
ett internet fenomen
men något är nog fel
traditioner från öst
har i staden slagit rot
ingenting är sig likt
rofylldheten är stel

I staden där jag bor
blir de gamla lurade
pengar som de sparat
plockar de kriminella
atmosfären är otrygg
när respekten sinar
stadsbildens gator
är inte längre snälla

I staden där jag bor
finns alls inget ansvar
politikerna som styr
saknar rätt förtroende
pengarna de är slut
att satsa på de svaga
allting har raserats
att lindra ett beroende

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 403 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-08 08:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sorgligt men sant...
2020-04-18

  Lars Hedlin
Som övrigt i Europa vi har kommit ikapp!
2020-04-17

  Eva Helene VIP
Bra beskrivning av en bister verklighet!
2020-04-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så ser det ut
överallt man kan
undra de som tar
beslut, att har man
åkt ut, är man sen ej
värdig en ny debut...
2020-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
En samhällskritisk dikt, där många sanningar syns. Mycket bra skiftat!
2020-04-08

  Kungskobran VIP
Tack våra politiker!
2020-04-08

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text som belyser vårt samhälle!
2020-04-08

  Solstrale VIP
Det i din stad behövs en rotfyllning dvs de på bar backe behöver ett hem, omsorg och Lisa för själen!

Mycket bra skrivet!
2020-04-08

    Lena Staaf VIP
Fint rimmad och komponerad dikt om en trist utveckling i samhället. Att fattigdom, hemlöshet och kriminalitet brer ut sig medan andra har det bättre än bra
2020-04-08

  Maria Sundelin VIP
Vilken del av staden man upplever varierar beroende på vilken grupp man själv tillhör
2020-04-08

  Öknens Ros VIP
Deprimerande läsning, tyvärr sant. Kriminilateten breder ut sig, t o m barn begår brott.
2020-04-08

  Feliaxel VIP
Tyvärr är det dagens verklighet
2020-04-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO