Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det mest verkliga




Ett virus breder ut sig ........... Smetar
filmtips från en annan tid, rapsolja,
över alla ogjorda krig
alla oupptäckta -ismer,
mina ofödda barn
och papporna som inte ville ha dem

"Det är inget annat än en skandal"
Sakkunniga hit och förståsigpåare dit
En nydammsugen rygg
.... Ångesten
sitter i vänster pekfingertopp,
det liksom svider ;.... värdeutveckling
spikrakt
neråt
Ett ömmande hål
under höger revbensbåge

Vi friteras
på ett trägolv
på jobbet
Marinerade
i självkärlek

'
Jag tänker på min blåsa, en konstant
nödig blåsa, jag tänker
på isländska ord,
På riktad reklam, på autoimmunitet
På mannen i mitt liv
Vem det nu är
....... .. En häst
.... ..... Eller son
Och någonstans därinne på en bädd:
någon som knappt lever
för skador på lever
för rökning, någon
har redan hoppat från stjärnorna för att falla
och dö
Någon fick pannloben bortskjuten.
Och vi kan sicksacka
mellan blåkalla lik och hemgjord lakritskonfektyr
, småpåsar i Fiskarstan,
mata en gammal grå
katt/hitta en skatt/i en blatt(e)

Jag kan inte,

plötsligt är alla sugna på ravioli
Bara sådär
Går en pandemi av förbud
mot kritiskt tänkande, eller förstånd
Och i vinden svävar virus......... och i
håret slaskvintergrus
Breaking News
Dina tankar, ett ärvt öga, nybildade tår.
Och hon är i allting

........... däremellan







Fri vers av xilenie
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-25 20:58



Bookmark and Share


  Roger VIP
Efter att ha läst din text känns det som efter en åkning i en rejäl bergodalbana. Det är upp, ner skruvade loopar och tvära kast.. och så hon då, i allting, däremellan. Snyggt!
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

xilenie