Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


Min packning

Tåget på perrongen
snart kliver jag på
grejerna är packade
i en kasse av papper
nästan allt jag äger
på min resa till dig
ser fram emot mötet
hjälten min så tapper

Vi möttes så plötsligt
i en kärleksballad
det var du i flätorna
och det ljusa håret
vi har ofta pratat
genom telefontråden
du har varit i tanken
under hela året

Nu kliver jag på tåget
konduktören han ler
och klipper min biljett
en trasig ICA kasse
packningen vid skon
där finns hela livet
känner känslor i luften
nu finns ingen pardon

Åker genom landskapen
vilken vacker natur
liljekonvaljer på våren
är en vy för min blick
sjöar och vattendrag
mannen mitt emot mig
kaffe och ostsmörgås
vilken underbar kick

Tåget stannar snart
i en obekant landsbygd
vilar spänningens tid
vid vår allra första scen
gruset på perrongen
knastrar välkomnande
packningen ramlar ut
där i solens ljuva sken

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 398 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-30 08:24



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Denna säger mycket om ett möte som ska ske som blir ett framtidens öde.. man vill veta mer ;)
2020-04-03

  Anya VIP
Vilken pärla. Mycket fint berättat. du lämnar mycket åt läsaren och det gillar jag.
2020-03-31

  Magdalena Eriksson VIP
Jättefint skrivet! Men vad hände sedan? blir nyfiken och det är gott betyg till texten förväntan å nyfikenhet är en härlig känsla.. äh kan va.
2020-03-31

    Lena Staaf VIP
En underbart ömsint och vänligt humoristiskt porträtt om en man från tiden före Internet när man skrev kontaktannonser i tidningar. Sista versen läst med ett litet leende.
2020-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig nostalgitripp i kärlekens namn!
2020-03-30

  Blomma-Stjärna VIP
Fin nostalgi - känner atmosfären av tågen från förr - igenkänner längtan till ett möte med en älskad och det att ens packning fick rum i en kasse!
2020-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en resa till ett efterlängtat möte!
2020-03-30

  Feliaxel VIP
Tänkvärt
2020-03-30

    Max Poisé
Ankomstens spänning väl formulerat!
2020-03-30

  Maria Sundelin VIP
Hur vår packning ser ut ändras genom livet

2020-03-30

  Öknens Ros VIP
Med livet i en påse till kärt återseende.
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO