Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningen lägger sig (2000-06-04)

Skymningen lägger sig över vårt land,
himlen är snart full av alla dess stjärnor.
Nattens timma är snart här,
då drömmen tar över våra hjärnor.

Vi tar igen oss inför en ny dag,
med nya tankar och äventyr.
Vi laddar våra långsamt sinande krafter,
med vetskap om att tiden är dyr.

Skymningen lägger sig över kalla nord,
vi drar en sista suck av utmattning.
Vi drömmer oss iväg långt bort,
långt bort från vår egna förvirring.

Vi tar igen oss och samlar mod,
för att söka uppnå vårt mål.
Om vi ska lyckas och orka ända fram,
måste viljan vara stark som stål.

Skymningen lägger sig över dig och mig,
vi somnar in, tätt omslingrade.
Somnar in med natten tätt intill.
Över vårt tak syns stjärnorna tindrande.




Fri vers av kpoesi
Läst 90 gånger
Publicerad 2020-03-26 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kpoesi
kpoesi