Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påhitt

Här är ett påhitt
som gör svart till vitt,
och gör vitt till svart
allt inom en kvart.

Tro mig eller ej,
en omistlig grej
som ger hög poäng
i alla sorts gäng.

Närmare bestämt
är det inget skämt,
utan sant och visst
både först som sist.

Du hoppas förstås
att bli en av oss
som får vara med
när jag ger besked.

Jag lovar och svär
att bara det här
ger bästa effekt,
och det är direkt.

Förklaringen är
helt enkelt så här
att alla blir kvitt
av detta påhitt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-26 09:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ve er, säger Bibeln, som gör surt till sött och sött till surt.

Jag fick höra att det fanns en prästman eller biskop vid namn Sötsuur...
2020-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström