Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AV MÄTTNAD LJUS

 

Vårdag går till vila

fylld av mättnad ljus

 

sjön sover spegelblank

mörka toner under ytan

 

tysta träd står i givakt

för undren som ska ske

 

då knoppar brister gröna

av solens blida värme

 

nu faller himlens mörker

ömsint över kärlekslek

 

och dagen vilar mätt

i nattens ömma armar




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-03-26 17:21



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Ljus och mörker i kärleksfullt växelspel - poetisk höjdpunkt!
2020-03-30

  Lars Hedlin
Jätte fin text!
2020-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
mycket vacker med ett ljuvligt slut - så skön att läsa - tack för den här!
2020-03-28

  ULJO
………"och dagen vilar mätt
i nattens ömma armar"

Helt fantastiskt vackert.
2020-03-27

    ej medlem längre
Vilken trösterikt ömsint dikt till livet och kärleken. Tycker mycket om!
2020-03-27

  Boel Lindell
En mycket vacker hyllning till våren och till kärleken.
2020-03-27

  Niliboy
Så fint och poetiskt, ljuset drabbar oss å soligt är skönt!
2020-03-26

  Marita Ohlquist VIP
En underbart vacker text som landar mjukt i mitt inre!
2020-03-26

  Feliaxel VIP
Så vackra rader från din penna
2020-03-26

  Öknens Ros VIP
Smekande poetisk o drömsk.
2020-03-26

    Max Poisé
du ger onekligen en skön stämning med denna superba text! tack för att du delade med dig av den!
2020-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP