Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cikada

Sommarens slut är ännu främmande för oss
horisontiskt onåbara
är de sista veckorna av hav och honung
getingarna som allt tyngre lyfter om morgnarna
för att smaka på dagens färska glasyr,
glänsande bakverk
av finkornig sorg, av bedjande kroppar




Fri vers av Grävling
Läst 135 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-26 18:13



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt fint om sommarens slut. Du är fenomenal på att gestalta stämningar med ditt språk och dina bilder ! Bitterljuvt !
2020-03-27

    ej medlem längre
Mjukt invävda allitterationer ger denna vackra sång melodi till den försvinnande sommaren som går mot sin rötmånad.
2020-03-27

  Ulf D VIP
"horisontiskt onåbara", vackert om uppmärksamhetens händelsehorisont.
Sorgens kornighet, en bra och trösterik tanke.
2020-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling