Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friskt Skönt


Kvällen gick i coronaspår
Vi har ju nära och kära i olika länder
vill veta vad som gäller...

och det går då lätt att samla på sig mer info
och levandegöra mer av vad som händer

natten går medan tankarna tumlar runt
min kropp ligger stel och stum


På morgonpromenaden plockar jag nässlor
Med grönkål, buljong och lök
tillagar jag en alla tiders soppa

På eftermiddagen bakar jag scones
av en sort med morot som även grannarna gillar

På eftermiddagen plockar jag en stor bukett
fin ramslök som jag skållar med grönkål
och mixar med lime och mungbönsgroddar

drycken väcker upp dessa ord av Fröding;
Grönt Gott
Friskt Skönt Vått!
Rik luft, mark!
Ljuvt stark, rik saft, stor kraft!
Friskt Skönt Grönt!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-26 20:05



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack så fint vilket härligt vardagsliv
2020-04-12

  lila fjäderblomman VIP
Att ta reda på hur det är med det svåra-lätt att lamslås. Bearbeta och hantera genom att leva och skapa. Få i sig det levande livet genom grönt!
2020-03-29

  Lars Hedlin
Tack för en mycket bra text :)
2020-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart att låta livet fortgå i vardagen trots corona, och dess följder. Hoppet bär vi.
2020-03-27

    Lena Staaf VIP
Man vill veta men inte invaderas av alla olika teorier. Hitta sin tillvaro i nuet. Leta efter nässlorna och ta hand om dem. Dina ord läker!
2020-03-27

  ULJO
Nässelsoppa mycket gott och nyttigt. Jag tar dock inte avstånd från det som är allvarligt.
2020-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill inte ha NÅGON information om viruset, så jag undviker medvetet sådan.

Jag tar även avstånd från veganism och vegetarianism.
2020-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP