Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Här får ni en snabb skriven text. Ni får ursäkta om det finns stavfel här och där. Sprid värme, kärlek och respekt. Alla är vi lika mycket värda! Tack!


Inbördeskriget på poeter.se

 

Kan någon förklara för mig vad detta inbördeskrig har påbörjat någonstans på poeter.se? Jag förstår att man delar olika uppfattningar om saker och ting men detta med att kalla varandra för dumma och kränkande saker är allt annat än okej. Jag tror inte detta är syftet med sidan att det alltid ska vara tjafs och bråk. Jag tror även inte att skaparna till sidan har skapat poeter.se för att vi ska sprida hat och negativitet. Utan syftet med sidan är att vi alla skriv kreatörer ska samlas och sprida vår kreativitet och vår kärlek till poesi vilket innebär automatiskt också att sprida kärlek till varandra, till andra poeter här på denna sida. 

Har ni tänkt på att för vissa är denna sida en paus ifrån verkligheten. Många där ute som har kärlek för poesi och brinner för att skriva samtidigt kanske har det otroligt jobbigt i skolan, på arbetsplatsen eller hemma som vill hitta någon slags trygghet men också ha en vilja att berätta via skrivandet då väljer de att bli medlemmar på denna sidan för att kunna uttrycka sig sedan får dem allt annat än positiv respons tillbaka. Det verkar inte räcka med elände utanför sidan utan nu måste dem uppleva det när dem loggar in på sidan också.

Så fort man inte delar samma uppfattning som den andre så har man en diagnos. Innan man ska publicera sin text finns det en funktion där man kan välja om dem andra poeterna ska kunna kommentera texten eller inte. Om du väljer funktionen att andra poeter ska kunna kommentera ska man kunna tåla en kommentar också MEN det innebär inte att den som kommenterar kan knäcka ur sig saker hur som haver. Det handlar väldigt mycket om hur man lägger upp en kommentar. Det är skillnad på att ge kritik och ge elaka kommentarer. Har märkt att många på sidan inte förstår det. Det är viktigt att kunna veta skillnaden och kunna veta hur man ska lägga upp sin kritik utan att skapa en dålig stämning på sidan. Men det som jag tycker är det mest absurda är att så fort man uttrycker sin åsikt antingen via en kommentar eller via texten man publicerat får man höra att man har en diagnos eller att man är onormal bara för att man har någon helt annan åsikt än den som säger det.  Vem bestämmer egentligen vad som är normalt och vad som är onormalt? Ingen är normal och ingen är onormal heller. Det är bara en massa normer och trender som försöker att dela in oss i en massa fack. Vi tycks alltid tro att just i det facket man själv är i är det mest normala. Jag trodde vi på denna sida var vuxna människor men det märks allt mer att en del är fortfarande kvar i sandlådan.  

Många pekar fingret åt redaktionen. Vilket jag kan förstå. De är rätt sega på vissa punkter har jag märkt. Men jag tänker inte nämna så mycket när det kommer till denna punkt. Jag har sett att några har nämnt att redaktionen hindrar än för att uttrycka sina åsikter, det kanske stämmer. Jag kan bara säga för min egen del att jag inte har märkt något sådant. Men dessa människor kanske menar på att redaktionen tar bort vissa kommentarer som man har skrivit. Jag tror redaktionen har kriterier att följa och ett eller flera mål med sidan och om man bryter dessa med en eller flera olämpliga kommenterar är risken la stor att kommentarerna tas bort. Som jag sade ovanför man får skilja på vad som är kritik och vad som är elaka kommentarer. Det som du upplever är kritik kanske någon annan upplever som något elakt då får man ju fråga den personen varför den tycker så istället för att skriva en massa dumma ord. Det är viktigt att visa förståelse. Man kan inte visa förståelse om man inte vet orsaken bakom varför personen agerar som den gör.

Sedan finns det poeter där ute som agerar på det minsta lilla i en text. Alltså bara man skriver ett stavfel i texten ska dem påpeka det i kommentarsfältet. Vilket är lite onödigt tycker jag, då alla och då menar jag verkligen alla skriver fel någon gång, här och där.

Jag vet inte hur många ni är på redaktionen men vad jag har hört och vad man kan se så är det kanske inte så många som jobbar där. Ett tips är kanske att försöka få någon till som kan jobba med er. Det kanske är svårt för två personer att hålla koll på allt på en hemsida med så många medlemmar i sig.

Det finns en del punkter som jag säkerligen inte har nämnt men om jag hade det så hade denna texten varit enormt lång. Så, jag avstår. Avslutningsvis vill jag säga kan vi bara inte försöka, i alla fall försöka sprida glädje, värme och kärlek? Alla har sina sätt att förmedla tankar, åsikter, känslor på genom skrivandet. Man får gärna uttrycka sina åsikter i kommentarsfältet men snälla tänk i så fall på hur du uttrycker dig när du lämnar din kommentar. Det är en sak att skriva exempelvis tänk på att du kan göra såhär…… om du vill, och en annan sak att skriva exempelvis du fattar ju ingenting din idiot, du kan inte ens skriva.

 

 

 

Copyright: Arnela Arre Kurbegovic (2020 - 03 - 26)
Fri vers av Arnela VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-26 20:24Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Tänkvärd text.....självklart ska respekt och god ton vara plattformen i ett forum med högt tak!

2020-03-27

  Jan Widströmer VIP
Hövlighet och respekt är det minsta man kan kräva. Tyvärr smyger sig ohövligt umgängessätt sig in efter exempel från debatterande forum som tex Facebook. Det har uppstått en ohövlighetsnorm som blir alltmer accepterad i sociala media, tyvärr allt mer primitiva och propagandistiska. Den här sajten har ett annat syfte, och det borde användarna respektera. Isynnerhet som det är väl beskrivet i målsättningen. Det här är ingen sajt för ideologiska brytningar eller propaganda. Varningar borde utgå då gränsen överträds. Kanske också handfast avstängning i grövre fall. Risken är annars att sajten förfaller och att "sanna poeter" drar sig ur.
2020-03-27

  ULJO VIP
Det finns mycket som behöver förändras på den här plattformen. Slänga ut alla dem som systematiskt förföljer andra och sprider hat. Det är bara ett exempel.
Man får intrycket av att redaktionen bara bryr sig om pengar.
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela VIP