Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ålderdomen kom och tog mig

Minns jag som igår
en sensommarkväll
när jag körde genom skogen som i solen låg
stor och tät
som jag sagt att jag vill ha den

Grantoppar, grantoppar det kan aldrig bli
för många

Då kom du springande mot mig där jag i bilen
halvlåg i farten likaså

I rosa topp och gyllene hår
poff sa det i mig och jag förstod
hur länge sen det var
jag som sprang som sådan så

och fin var den toppen din
bubbelgummsrosa
så underbart tänkte jag att vara så ung i detta här
himlen ovanför var lika skär

Då förstod jag att han tagit mig med ålderdomen
brutalt och hårt trodde jag han skulle slå
men jag inser att han smög sig ljudlöst på
så sakta så sakta
att jag ens inte märkt att han här
nu går

Jag hade kunnat klätt ut mig och sprungit bakåt som
så många så
lagt mig under kniven och låta
åren blåsas ifrån

men sicken så e inte jag lagt åt
jag kan lugnt se på när åren går

jag ska kyssa han i farstun den här ålderdomen som
åt mitt håll nu går

Katten han har blivit gammal han likaså




Fri vers av Ökvinnan
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-27 10:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men kommer du att lyssna på The Clash på hemmet?
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Ökvinnan