Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Storstadens puls

Storstaden är konstig
är en märklig plats
människor irrar runt
det är deras hemlighet
bilar spyr ut avgaser
och träden mår dåligt
månglarna på torget
säljer ut sin frihet

Storstaden den jäser
av oförklarade liv
i parken står en staty
en ihågkommen byst
på bänken en förtappad
men flaskan är tom
fåglar över sopbergen
men annars så tyst

Storstaden är besynnerlig
parkeringshus och banker
långa rader av affärer
någon köper en mandolin
musiken den ska ju leva
säger trottoarmusikanten
spelar för de som gitter
men bemöts av ett flin

Storstaden den är lumpen
skändade gravstenar
och tunnelbanans klotter
nidingsdåd av vilsenheten
spårvagnsmarodörerna
som låter de gamla stå
artigheten har upphört
gäller inte vardags smeten

Storstaden är vacker
med sina gatlyktor
skenet som speglar sig
i asfalt och betong
caféer och kullerstenar
minnen av träkåkarna
kajorna över höghusen
skränar dagen lång

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 378 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-27 07:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Välformad och bra stadens puls levererad på ett fint sätt! :)
2020-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin poetisk av stadens charm och larm!
2020-03-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Där finns allt
som i hela riket
överallt kan folk
hamna i diket, en
del känner mer av
sviket där hörs inte
ens skriket, sen ändå
hittas tittas det på liket...

2020-03-27

    Lena Staaf VIP
Fin beskrivning av storstaden! Du fångar både pulsen och stillheten, charmen och ödsligheten. Själv föredrar jag landsbygden!
2020-03-27

    Max Poisé
Ja, du fick en ton i denna som trots betonginnehållet:-) var behaglig. Gillar också tredje raden rim som är svårare än varannan (just när det gäller tempo) och det lyckas du utmärkt med.
Tack för denna:-)
2020-03-27

  Feliaxel VIP
Storstadens alla sidor väl beskrivet
2020-03-27

  Maria Sundelin VIP
Besöker gärna storstäder, men vill inte bo där
Bra fångat
2020-03-27

  Kungskobran VIP
Storstaden sjuder av energi och aktivitet
men har sin beskärda del av ensamhet
Pengar och rikedom
elände och fattigdom
Det är som ett axiom
vi och dom


2020-03-27

  Öknens Ros VIP
En beskrivning som väl stämmer överens med verkligheten. Storstaden har allt, det fina men också det mindre fina.
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO