Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lupen upp

Framhärdande i envis entusiasm
och tjurig protest

från levandets hajpade startscoop
till dess rasbrantsåldrar;

från unga ivrigheter
till svamliga avrop

Att ta för vad det är
vad det är;
blicka stilla i det blickstilla;

i ålder stigen, ålderstigen;

den darrande slutskedens soppspill
i livets slutskeden;

Dropparna segt ljus läppjade
genom vårdbehovens fällda persienner

Anade sköterskeskuggor
på insidan av allt som varit


Stänga om sig,
lämna kaffet kallnat,
få käken uppfäst

Upplupen, utrullad, avställd




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 115 gånger
Publicerad 2020-03-27 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP