Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi simmar i grumligt vatten (2000-09-14)

Vi simmar genom grumligt vatten
tar kallsup efter kallsup
som vi stånkar, stönar och väser
sprattlar med armar och ben
vad lustiga vi ser ut
när vi följer strömmen

Se vad duktiga vi är
som vi kämpar och sliter
Mot vårt eget förstånd
går vi mot naturen
och alla dess lagar
skuld lägger vi på varandra

Vi simmar i vår egen dynga
vi har gjort vattnet vad det är
och vet vad det består av
men vi låtsas som vi inget vet och
simmar vidare i hopp om
en oförstörd källa
vi kan ta över och
skapa grumligt vatten




Fri vers av kpoesi
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-27 15:57



Bookmark and Share


  kpoesi
Nja, mer eller mindre mänsklighets livstil (oavsett hur, vad och var samt förutsättningar etc etc) om jag ska vara helt ärlig. Tack som frågar.
2020-04-05

  bohemen VIP
Vari ligger symboliken av "det grumliga vattnet"? Vårt nedsmutsande av jorden?
2020-04-03
  > Nästa text
< Föregående

kpoesi
kpoesi