Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från arla till särla

 

luftens andedräkt kryddade dagen

med vårdoft från öst till väst

allt kviller i buskarna

språkar bland björklila

böljande i vindarna

solvärmen lyfte vattenånga

formade till ulltottar

på väg mot himlen

 

i väntan på kvällningen

smyger jag runt husknuten

uppför Skansberget steg för steg

skymningen falnar

jag vågar mig allt närmare

aftonstjärnans gömsle

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-27 17:51



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I första raden står det
'I luftens andedräkten...'
är det felskrivet där
eller har du bara en egen ordbok (grammatik) att titta i?
2020-03-28

    Sefarge VIP
Bedårande poesi
Från gryning till
aftonrodnad!
;}

2020-03-28

  Solweig Jansson VIP
Vackert om den underbara känslan man får när våren är på väg och aftonstjärnans gömsle - det låter extra fint !
2020-03-28

    Lena Staaf VIP
Fin vårkänsla i din dikt.
2020-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Sångboken Särlaregn.
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg