Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utförsäkringar vs Corona

 

Mitt hjärta gråter
när Corona oss åderlåter
Nu utförsäkras allt fler svenskar
på ett annat vis, men nu tänker vi helt andra tankar

Vi behöver stöd skriker friska krögare
våra affärer går trögare
Men de har fortfarande en rest-inkomst
minns en inkomst-nollad reumatiker som fick sin sjukdom värderad till dyrbar säljbar konst

Igår tänkte nästan ingen mjukt
ingen tyckte det var omänskligt sjukt
Att jaga och bestraffa allvarligt sjuka
nästan alla tyckte det var rätt att inkomst-nolla allvarligt sjuka

Men nu låter det annorlunda
nu när Corona härjar vill ingen blunda
Nu skriker vi akta dig
den kan ta också dig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-27 21:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP