Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när corona blir mer än sorgens vita gloria

det är när våra psalmer når ända fram till din kista

och sorgen är närmare än räckvidden

som tårarna faller tröstlöst

redan innan avskedet

 

det är våren när flyttfåglarna tvekar

för att staden är i andlöst koma

 

vi trodde corona var den vita glorian

under stadens solförmörkelse

men börjar förstå vår litenhet nu

 

Kanske kan vi se den under en framtida Earth Hour

om vi sträcker oss längst ut mot himlarandens räcke

den yttersta delen av världsalltets

atmosfär

 

 

 

© Birgitta Wäppling, 28 mars 2020




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 269 gånger
Publicerad 2020-03-28 11:31



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Berörande i all sin maktlöshet.
2020-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Jag struntar totalt i både corona och Earth Hour.
2020-03-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP