Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Dikten om Farbror Blå

 

 

Avsatt från tronen,
på undantag satt.
Jagas runt hönsgår´n
så att han blir matt.
Vår Farbror Blå
ingen makt längre har.
Yngre förmågor
nu ledningen tar.

Ljus uti mörkret,
i trädgår´n han går,
medan de andra
instängda står.
Han sträcker på halsen
och gal lite grann.
Mask efter mask
uti jorden han fann.

Frihet och lycka
på ålderns höst.
Det är väl något
att ha som tröst.
Vår Farbror Blå
spatserar så glad,
tar sig också
i sanden ett bad.

När vi är ute
och jobbar på,
vi släpper ut farbrorn.
Ja, så kan det gå.
Han går där och sprätter,
så nöjd med sin dag,
och bryr sig ej längre
att han är lite svag.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-04-18 13:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vilken gullig text med värme sprider du din vurm för tamfågeln! Skickligt!
2020-04-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om Farbror Blå!
Han strosar runt som en glad pensionär
och trivs med dagarna som är.
2020-04-20

  ULJO
Tänker på barnramsorna om farbror Blå. Fin skrivet
2020-04-20

  Salvation Pepper
Det kloka i att lugnt acceptera sin ålder och sitt öde. Fint!
2020-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Mysigt diktat om tuppen Farbror Blå, som får njuta sitt otium på ålderns höst!
2020-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag trodde det var Farbror Blå som i polisen som åsyftades.
2020-04-18

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så fint diktat om djurlivet.
2020-04-18

  Eva Helene VIP
Så fint i ord och bild, en riktig humörhöjare!
2020-04-18

  Niliboy
Å, så fint. Känner igen mig när krämporna tilltar. Men farbror Blå han förtröstar!
2020-04-18

  morgonstjärna VIP
så fin bild och text
livet är ju ett kretslopp
fint formulerat
värdigt
2020-04-18

  Koloristen
Stoppa asocialdaltet!
2020-04-18

  Larz Gustafsson VIP
De yngre förmågorna ska ha stryk.
Svin som kastar sten på utryckningsfordon ska man inte ha något förbarmande med.
2020-04-18

  överlevaren VIP
Ett härligt liv på ålderns höst...bra ordat, gillas!
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP