Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sista dansen

så aktsamt,
försiktigt, delikat sparsamt
flyttar min skepnad
från avvisade hörn till ett annat

så långsamt,
fragilt, mästerligt ömt
rör sig genom krutrök
till förslutna svar, plågade frågor

inget är serverat,
alla dörrar är lyckta
och det banala misshandlar
diskreta försök att fly

så varsamt,
skört, oerhört bräckligt
försvinner du i natten
lämnar okysst öde i vimlet




Fri vers av Max Poisé
Läst 396 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-03-29 10:18



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Varsamt, lämnad dörr på glänt mot outtalat - skickligt fåordigt!
2020-03-30

  Magdalena Eriksson VIP
kanonbra. många fina ädelskrivna rader men helhetskänslan är det viktigaste för mig i med dikten. att den håller ihop om sin lilla sköra.... sista dans
bär fram den i sina diktarhänder innerligt.
2020-03-30

  ULJO
"försvinner du i natten
lämnar okysst öde i vimlet"

Vackert
2020-03-30

  KeL
Så varsamt beskriver du sårbarheten i ett ögonblick. Tycker mycket om den mjuka tonen i dikten.
2020-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk fin ton i din dikt! En mystik att väva frågor kring.
2020-03-29

  Hestia VIP
Skicklig dansare som behåller sin skönhet, underbara sårbarhet. Fint!
2020-03-29

  Emanuel Sigridsson VIP
Elegant drar Du till Dig fragment i att vara. Fångar i några strofer en ton där man kan ägna timmar till att söka sig vidare i detta svårtolkade liv.
2020-03-29

  Lars Hedlin
En riktigt bra och fin text!
2020-03-29

    ej medlem längre
Här döljer sig mystiken. Sista stycket är pricken över i..
2020-03-29

  Lottie Ålhed VIP
Varsam skildring av någonting mångtydigt Spännande dikt
2020-03-29

    Lena Staaf VIP
Mjukt, vackert.
2020-03-29

  Öknens Ros VIP
Stämningsfullt.
2020-03-29

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Finstämt!
2020-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé