Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstiden

 

nära inpå mörkret ligger vi
i något som kallas medmänniskor
så djupt ner i vaggande vattenkolumner

det här rymmer ett outtömligt museum
arkaiska lämningar av organ och själar
miljarder pärlor färdas lastade till sin vila

språkrika strömmar sköljer stränderna
nära inpå ljuset stiger gåtfulla sus
läppars värmande sagor i konstens kollaps

 




Fri vers (Fri form) av Fredrik Axelsson
Läst 144 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-29 00:37



Bookmark and Share


  Rublev
Jag dras in din gåtfulla dikt av mörker och ljus, minnen, skrift, språk, museum, kultur och natur. Du visar på det oerhörda i att vara medmänniska. Att se med respekt och ömhet på de spår vi lämnar efter oss. Att varsamt benämna och berätta också det som smärtar, det som inte går att begripa.
Jag översköljs, mättas. Känner mod och tillförsikt. Jag vill fortsätta lyssna till ”gåtfulla sus” och ”läppars värmande sagor”. Vill fortsätta min livsvandring!
2020-04-05

    Max Poisé
De sista fem orden tilltalar...
Hade varit intressant att utveckla en röd tråd från just den raden...

Ha det bäst:-)
2020-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson