Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


i vår stafettskrivna PåskKalender, där varje lucka baseras på två ord att spinna kring. Nu fick jag från Nanna X : GYLLENE & ÄGGTODDY. Kolla in Nannas lucka imorgon..!


Apelsinens Apokalyps, Lucka 9

 

 

För att han skall hålla sig någorlunda lugn, har orangutangen fått en varm äggtoddy i ena näven och en frisk bananlikör i sin andra. Samtidigt sitter de kvarvarande systrarna på infektionsavdelningen och nynnar Elton John-sånger för sin nya patient (emedan ingen freestyle hade hunnit desinficeras). Detta åtgärdspaket tycks dem både rimligt och humant.

 

Dessutom har apan tilltjatat sig rätt att använda balkongen som privat kontor - motiverat av att karantänen skulle brytas om han våldgästade dagrummet. Gyllene är den annalkande aprilsolen, som kom oerhört tidigt idag. Genom strålarna vässar toddy-smuttaren sin trubbiga blyertspenna. Snart har orangutangen fått till en strof mästerlig poesi :

 

It's all so odd!! dear Molly feels

- could even be a dream??

While clockwork orange monkey peels

her man she will redeem

 

 

Mjodå, den smittsamma apan har gott och väl koll. För det första på vem av kirurgerna som är Molly, dvs den mest effektivt hårdhudade som ruvar på den mest flytande fantasi. För det andra på vem av patienterna som är hennes darling, dvs en lagom dödsblek och osedvanligt tråkig tekniker, som verkar dra till sig skumma visioner. 

 

Och för det tredje på hur man sprider virus bland människor - eller åtminstone virus-skräck - i allt från lokal till kontinental skala. Och för det fjärde på stora bitar av filmhistorien, inklusive hur man skalar en apelsin sittandes gömd i folks bagageluckor, klyftig nog att vara potentiell spion. Samt för det femte på att hysa förmåga att vilja såväl som ångra alltihop....

 

 

 

 

 
Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-29 10:57Bookmark and Share


  Nanna X VIP
Bilden visar Orvar i mys-fas. Bolshy!
2020-04-08

  Nanna X VIP
Roligt att orangutangen skriver på engelska. Undrar om han behärskar Nadsat också, språket som används i A Clockwork Orange?
2020-03-29

  Nanna X VIP
Fin behandling minsann, uteplats, levande musik och drinkar! Undrar just om Kjell har det lika bra? Passar ju bra med frälsning i påsktider.
2020-03-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP