Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMARTID och VINTERSOL.

Ängens huldror öppnar sina läppar,
kysser det stilla regnets glädjedroppar.
Fuktad reser sig fägringens döttrar
med sina blomsterkronor.

Solens dolda avbild de visa.

Böjer nu sitt huvud mot gossebarnen
på den grönskande blomsterängen.

Tvåfärgade blomstren som förenats,
skall slingra ömt kring varandras stjälkar.

Jag är din, du blev min
låt oss växa tillsammans.
Världen erövrar Vi, med solens
och himmelens färger.


Sommarregnets glädjedroppar
skrattade glatt
bland tusenskönor,
blåklint och kamomill.

© Bosse 29 mars 2020.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-29 19:21



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Underbar skrivelse!
Fylld av försommarens
sköra skapelsekraft!
2020-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten