Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÄNNISKANS NYTTA....

Människas nytta kan ibland flytta.
för deras egennytta, stänger ut
alla som på hjälpen kalla. De rika,
feta där buken jäser, bara fräser
sin vita fradga.

Vi är alla en del i ett pusselspel.
varje bit har sin plats i bilden av
jordens pallats. Att lägga bitarna
rätt blir inte lätt, så länge händer
som styr vissa bitar avskyr.

Detta ego blir fel om det ska bli
fred, harmoni, från svälten bli fri,
detta penningspels hyckleri. Att
dela med sig skapar hysteri. Det
är galet, eller vad tycker ni?




Bunden vers av Stefan Bergström
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-30 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Bergström
Stefan Bergström