Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
i Dröm nyss


Gräns 15 : Rondell 6 : Osynlig Hiss

 

 


Först anar jag knappast att här är en hiss?! På sin höjd fattar jag det rör sig om magnetiska linjer. Man måste stå innanför (alternativt utanför) dem. Folk knallar omkring som vore här offentligt bostadsTORN... med golv byggda av glas. Dess väggar finns inte ens - åtminstone ej tills hissen startar.

 

Snart märker jag hur även väggarna är genomskinliga - annars ramlar man säkert rakt ner i hisnande utsikten?!?! Spiralvarv på spiralvarv roterar hissen. Ömsom supersnabbt, ömsom segt sakta.... Någonstans mellan Liseberg och Guldheden står bostadstornet uppskruvat. Varför skall jag leverera morgonmagasin häri skräckinjagande bråddjup?! Räcker icke tusen trivsamma radhusen?!

 

 

 

 

 
Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-30 10:05Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Hissnande! Vilken spännande sci fi-dröm, tänker att du kanske är sanndrömmare, har åtminstone en latent futurolg slash arkitekt boende inom dig.
2020-04-26

  Anya VIP
Hissar har jag nästan aldrig drömt om, men korridorer. Känner igen känslan i det du förmedlar. Skräcken.
2020-04-01

  lodjuret/seglare VIP
Om människor när de dör, antingen kommer till en sorts mellanstation innan de reser vidare till respektive paradis, så är det nog de vilka blir spöken. En teori om just spöken (energier) är att de är 'osaliga andar' beroende på att de blivit tagna av daga. Mördade alltså. Hur många som 'blir tagna av daga' i krig, är högst osäkert. Men i så fäll är det ju inte konstigt att det finns 'spöken' litet överallt. En del spöken förefaller att 'pocka på uppmärksamhet' genom att förflytta föremål, tränga sig in i andras medvetanden, ha 'ljud' för sig, mixtra med temperaturen och så vidare. Eftersom jag inte tror på spöken blir jag mest irriterad över att de verkar göra så irrationella saker. Som att få föremål att flytta sig eller sänka temperaturen nattetid. Synnerligen knepigt. Sådana upplevelser kan verkligen få en person att 'tappa humöret'. Undrar just över företeelser som styrs av ljuset och dygnsrytmen. Kommer 'datasystem' börja starta karuseller och liknande trots att ingen är där och roar sig själva på olika nöjesfält landet över? Broöppningar bör väl dock kunna fungera 'som vanligt' även om personalen är på 'semester'? Trafikljus som växlar från grönt till rött, verkar litet onödigt om det inte syns till någon motordriven trafik.
2020-03-31

  TrollTörnTrappan VIP
Säkert kan det röra sig om tankens färd mer än kroppens, i denna "icke-existerande korg". Emellertid for jag först nedåt, sedan uppåt... och när jag börjat fatta hur man prickade in rätt våning, så avancerade funktionen till spiral-snurr kring byggnadens egen axel.

Befarar snarast det symboliserar oklara gränsdragningar, kring var man förväntas ställa sig - hur smittsamt visst virus må vara eller ej.
2020-03-30

  Nanna X VIP
Hu, jag får höjdskräck bara jag läser... Eftersom hissen var osynlig kanske drömmen handlar om en mental resa snarare än en fysisk? Resa till en högre andlig nivå?
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP