Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårpsalm

Nästan ljummen är luften
trots att vinden rufsar mitt hår
Gruset knastrar under kängorna
ljuset vittnar om kommande vår

Redan blommar blåsippor
tussilago utmed vägens diken
Trädens knoppar brister på grenarna
skönsång hörs från fåglarnas riken

Sprickande knoppar skriker ut oro
värker, krampar och svider
Värmen ger mod att brista i glädje
trots att knoppen av ångest kvider




Fri vers av Jojo
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-30 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo