Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögn

Man får inte ljuga
lärde det som barn
det och mycket annat
klokt och mycket bra
men att ljuga lite grand
kanske inte alls stör
för att slippa konflikter
en vals man då kan dra

Man får inte ljuga
viss är det naturligt
många vill förstärka
spetsa till en historia
hitta på och lägga till
om vem de haft i säng
fina bilen de inte äger
vill behålla sin gloria

Man får inte ljuga
det sa alltid mamma
men möjligen en lögn
bara den förblir vit
kanske svårt att veta
skillnader och gränser
då på första dejten
för att få en bra invit

Man får inte ljuga
kom gärna det ihåg
bättre att vara ärlig
och inte alls hitta på
sanningen närmar sig
det är en bra devis
om inga valser dras
förblir himmelen blå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 437 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-04-07 06:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, ärlighet varar väl längst...tänkvärt i alla fall...
2020-04-18

  Lars Hedlin
En lögn är en lögn är en lögn ..Men vad är sanning? Oerhört svår definierbart en sanning kanske är en lögn för andra O.S.V!
2020-04-17

  bibbi ahrnstedt
Innehållet är klokt och diktningen går som smort tack
2020-04-13

  överlevaren VIP
Tänkvärda ord....
2020-04-12

  Salvation Pepper
Kloka ord i en tid där lögnerna får vind.
2020-04-09

  Jeflea Norma, Diana. VIP
ja det finns en skillnad mellan: covid - co-white
2020-04-08

  Kungskobran VIP
Vad som är sanning, det kan vi förhandla om
Marcus Wallenberg
2020-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärt diktat om lögnens vara eller icke vara. Som barn och ungdom ljög jag ibland för att klara livhanken. Det är inget jag ångar.
2020-04-07

  Feliaxel VIP
Kloka ord
2020-04-07

  Marita Ohlquist VIP
En bra text som får mig att tänka på min mor, Ärlighet varar längst, sa hon.
2020-04-07

    Lena Staaf VIP
Fin text med klokt budskap.
Vita lögner kan behövas ibland men välj dem noga. Ärlighet kan svida i stunden men är enklast på sikt. Sedan har vi då alla glidningar i form av överdrifter, undanhållande, sortering av information. Många vill göra sig bättre än de är, andra tvärt om förminskar sig. Försök att vara sann!
2020-04-07

    Max Poisé
Hade en låååång diskussion med en vän ( fortfarande vänner:-)) om hur vi definierar sanningen. Vad är en lögn och vad är en sanning. När du väl går djupt in i det filosofiska träsket är det som om vare sig osanningar, lögner och rent skär ljug inte existerar...men det kan vi ta en annan gång, annars tar jag upp allt utrymme under din utmärkta text!
2020-04-07

  Öknens Ros VIP
Lögnen slår alltid tillbaka mot den som ljuger, en vit lögn är också en lögn. Ärlighet varar längst.
2020-04-07

  Maria Sundelin VIP
Livet är komplext
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO