Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eget


Annorlunda vår

 

Gröna öar på marken
i tallens krona viskar vinden
två meters avstånd på gångvägen

lila, gula, vita krokusar
i rabatten bakom häcken

solen värmer ryggen
den friska luften ska vara nyttig
stegräknaren visar stegen
vägen osäker

viken får inget besök i vår

jag är en av dem man ska värna om
alla åldrar försöker samsas inom mig

digitala möten ökar
människor dör varje dag
av många anledningar
en del av Coronavirus
alla har en sista dag
men helst inte idag

maten levereras till min dörr
jag beställde inget toalettpapper

digital stämövning
Beethoven Messe in C
appen kraschar
startar om

en del sover på gatan
jag sover i egen säng

kartan ritas om
på ena sidan vägen en duva
på andra sidan en bofink
gröna öar på marken
på balkongen vissnar ljungen
bollpilarna har skiftat en nyans

tro, tvivel och tillit turas om
nåden finns runtomkring

© Eva Hedlund fd. Langrath






Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-30 18:07



Bookmark and Share


  ULJO
Fint
tro, tvivel och tillit turas om
nåden finns runtomkring
2020-03-31

  Bibbi VIP
Väl fångat.
2020-03-31

  Nils-Robert
Så fint avslut på din dikt
2020-03-30

  Minkki VIP
välfångat om dagen - och mitt i dagens överlevnadskonst triggar Du hos mig ett härligt ungdomsminne, för just den Beethovenmässan var min första i Svenska Oratoriekören här i öst.
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP