Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om man vore säl (Min klimatkamp 30/3)

Om man vill ta en paus i sin coronaoro och oroa sig för något annat, kan man t ex läsa en artikel om Antarktis.

Forskarna har upptäckt nya rörelser i glaciärer i Östantarktis, ett område som tidigare betraktats som stabilt. Nu kommer det tydligen in varmare havsvatten under isen vilket skulle kunna starta en process med is-smältning. Än vet man inte hur det kommer gå, men forskarna är oroade.

Det är svårt att forska på Östantarktis vintertid så man använder sig av sälar för att samla in mätdata, genom att sätta mätinstrument i deras päls!

Sälarna har kanske anledning att oroa sig. Men det gör dom inte.

Om man ändå vore en säl...




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2020-03-30 20:53



Bookmark and Share


    April Stark
Intressant!!
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP