Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av både Lena Staaf och Respons


Dolly-Dolly

Min Dolly-Dolly
min list och lust
min självrespekt

du försvann bort
i en chock
av mycket sött
och lite näring

Timmarna slår
mot min tinning

Stjärnorna tindrar
utan att ge lindring

Saknar allt
mina vänner

ömhet, skratt och stoj
bastu och bubbelpool

-

Dolly-Dolly
utan dig
kan jag inte tvinna
den glada galenskapen
samman med sorgen

inte hitta
till skuggan
av drömmen...

o, att jag får en blund
Dolly-Dolly
o, min Dolly-Dolly
- jag uppfinner dig på nytt!

Jag uppfinner dig igen och igen och igen
till tröst och mod

i vår corontän.




















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-31 08:02



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
underbart och hoppfullt!
2020-04-05

  Karina"Kia"
Längtan efter gemenskapen men den har inte dött den kommer tids nog tillbaka.
Så bra skrivet och vilken rytm i texten!
2020-04-03

  Respons VIP
Dolly-Dolly är som en bevekelse inför vanmakten. Jag (och Dolly) är tacksamma för att kunna inspirera. Lyssna gärna på The Grass is blue av Dolly. Så sorglig men så vacker.
2020-04-01

  Respons VIP
Dolly-Dolly är som en bevekelse inför vanmakten. Jag (och Dolly) är tacksamma för att kunna inspirera. Lyssna gärna på The Grass is blue av Dolly. Så sorglig men så vacker.
2020-04-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig ärlig dikt om livet i corona. Visst blir det trist utan det gamla vanliga.
2020-03-31

  Anya VIP
Träffande författar du om den situation många befinner sig i. Det är sannerligen ccorontän. Bra ord!
2020-03-31

  Marita Ohlquist VIP
En bra text som förmedlar både skörhet och styrka!
2020-03-31

    Lena Staaf VIP
Ett rop efter sällskap och gemenskap! Tack för att jag har inspirerat dig, ärofullt!
2020-03-31

  ULJO
Lite lättsam musik till denna.
2020-03-31

  Rise Little One
Vi behöver starka motiveringar för att få igång oss i denna svåra tiden.
2020-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP