Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT RUM FÖR TVÅ

 

Och jag körs in

i sjukhusrummet

 

du är redan där

fick virus före mig

 

sjuksköterskan ställer

sängen bredvid din

 

dina blåa ögon talar

allvarsamt om kärlek 

 

tillsammans ska vi dö

 

händer som älskat

flätas samman till ett

 

tårar faller för oss

som aldrig blev vi

 

förenade för alltid

i dödens kala väntrum

 

där solens strålar lyser

genom fönstrets ruta

 

tillsammans ska vi dö

 

och jag vaknar rädd

ur mardrömmens klor

 

i nattens svarta mörker

där inga stjärnor lyser

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-01 17:50



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Stark dikt, jag skälver till vid läsning.
2020-04-06

  ULJO
Starkt berörande skrivet.
2020-04-02

  Marita Ohlquist VIP
Ofta är det så att det vi kan hålla på avstånd under dagen ger sig till känna i våra drömmar!
Känner igen mig i din text.
2020-04-02

  M.Eta
Text som berör!
2020-04-02

  Cikoria Blå VIP
Så bra och sannolik att jag fick lite ont i magen innan jag kom till slutet och förstod att det "bara" var en dröm.
2020-04-02

  Feliaxel VIP
Otäckt med mardrömmar
2020-04-02

    Max Poisé
En sanning som sker, hur hemskt det än låter...du får med essensen av rädslan...
2020-04-01

  Niliboy
Huga ligen å huvva!
2020-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP