Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Lurade på våren

Brrr sa Vitsippan
när kjolen frös
influensa tider
då Blåsippan nös

Snö som puder
på Vintergäck
frost på Krokusen
annars så käck

Humlan så vilsen
på Körsbärsgrenen
Huggormen tveksam
att sola på stenen

Tulpanerna slokar
i vintrig skrud
aprilsolen lurar
smilar sitt förbud

Tussilago är lurad
på vinterns invit
Vivorna gömmer sig
för snöflingan vit

Skatan i björken
som där bygger bo
men vårens spratt
ger inte någon ro

Isparketten blank
där Backsipporna står
huttrar och fryser
i tider av försenad vår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 509 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-04-01 07:11



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Många skeenden i naturen om våren, härligt och detaljrikt förmedlat.
2020-04-21

  Magdalena Eriksson VIP
Precis. som att jag sett det själv...
2020-04-15

  bibbi ahrnstedt
Du beskriver så fint vårens intåg, tack
2020-04-07

  Solstrale VIP
Fint skaldat om april april vi luras vart den vill
2020-04-03

  Karina"Kia"
Åå! Du skriver så precis som det är,aprilväder och lite snuvade på våren vi bär. Men helt underbar text och så igenkännande och vilket fint flyt i rim.
Denna va lite extra bra i min smak!
2020-04-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om djur och blomst
som längtar vårens återkomst!

2020-04-02

  överlevaren VIP
Ja än är inte våren här... men snart, hoppas jag!
2020-04-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Vårens tillkortakommande i fint bildspråk och fina rim.
2020-04-01

  Öknens Ros VIP
Fint komponerad text om vårens bakslag.
2020-04-01

    Lena Staaf VIP
Rytmisk text med fina bilder. Man börjar rentav huttra själv vid läsning.
2020-04-01

  Feliaxel VIP
Vädret är inget att lita på
2020-04-01

    Max Poisé
Gott tempo du har i denna, blir nästa som en melodi. Behagligt och ligger helt rätt i tungan...
2020-04-01

  Maria Sundelin VIP
Aprilväder
2020-04-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO