Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kommer det över mig, ungefär som när någon skaffat sig en lott och satt ned något att odlas där. Den som själv saknar kolonilott eller täppa kan mycket väl få för sig att närmsta gräsmatta kan duga som 'matjord' för sina lustar.


Något litet om dig om mig, kan ske




Så du medger alltså att du
får någonting vilt över dig
om du skulle få syn på
en gosse iklädd gula byxor?

Jag medger själv att jag skulle
kunna börja längta efter en
avskild och lugn plats ibland.
För jag börjar stundom känna

ett som sug efter pepparkaksdeg
när jag befinner mig i affären i
jakt på någon sorts krydda eller
den sorts mat som just för tillfället

står på min personliga meny. Bara
att lockas in i en butik, när det är
så nära stängningstid och den står
så gott som tom på människor....


(Bilen är ett foto av Vasagatan i huvudstaden. Den sträcker sig från Norra Bantorget och fram till en korsning (Tegelbacken, trots en frånvaro av tegel numera, backen som leder till en bro och längre fram Gamla Stan, Slottet och vidare mot Södermalmstorg och Slussen) som länge varit 'ett fall och huvudbry' för de vilka planerar trafiken. Det ligger en stort hotell där även, som varit föremål för en del skriverier stundom. Till höger i bilden, syns ett gammalt hus som inrymmer Stockholms Centralstation, en knutpunkt för tåg, människor, bussar och vägen till och från Pendeltåg. Tunnelbanan i närheten har även anknytning till den. Vid det här laget är nog byggnaden inte värst trafikerad. Även om pendeltågstrafiken väl ännu 'flyter' sin gilla gång. Till vänster i bild ligger ett annat hotell och utanför bild, bakåt på gatan, är det ytterligare ett annat hotell beläget. Alla dessa tre hotell är byggda med lyx och flärd, de har sina stora restauranger och vanligen är de 'fullbokade', trots sin inte helt billiga dygnsvila.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-01 00:42



Bookmark and Share


  Silverstripe
Att både bild och text innehåller något gult ger en god balans och passar till påsk. Likväl är trängsel sällanmött i butikerna även om det har mindre med påsk att göra.
2020-04-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP