Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagdrömmeri, ett slags Dagdriveri, samt Corona!

Dagdriveri, finns det ens ett sådant ord kvar?
En rest, ett slöseri, med både ord och resurser!

Är dagdriveri ett slags dagdrömmeri?
Då kan det bidra på något sätt?
Men om dagdrömmaren säger till samhället, låt mig vara!...
Bidrar medmänniskan då, eller kanske blir medmänniskan reducerad, som en reducerad sås, till att endast bli betraktad som människa?
-För det är ju sant, att vara människa, i ordets rätta bemärkelse, är något positivt...
Fundera på det!
Ägna en eftermiddag eller mer åt den tanken.
Vad är det som skiljer människan åt, ifrån djuren?
Och vad skiljer människa ifrån människa åt?
I din bekantskapskrets?
Blir din bekantskapskrets reducerad i och med detta tankesätt?
Eller blir den berikad?
Ungefär som någon i min bekantskapskrets, skapade en Facebookgrupp som heter Positivpandemi, och syftar på Corona.
Finns det något positivt med Corona?
Klart att det gör...
Om jag bara letar, eller ägnar en eftermiddag åt att OPTIMERA, istället för att reducera, med tankens Kraft!




Bunden vers av Mim
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-01 04:55



Bookmark and Share


    Max Poisé
:-) Hela generation Z har ju förändrat och fått ordet dagdriveri att bli accepterat:-)
2020-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Mim