Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vingarnas toner

Nu spelar våren
en nyvaken serenad
Bofinken och Entitan
Steglitsen likaså
Ljudet från grenarna
Rödhakens sång
naturens ljuva toner
så att vi ska förstå

Himmelen den fylls
av hemvändarna
snart sjunger Tranan
vid Hornborgarsjön
drillet det bekanta
från Sidensvansens ton
Skatornas kraxande
vid spillda frön i snön

Nu spelar våren
Hackspettens trumslag
takt och ton mot barken
och Gulsparvens melodi
Sädesärlan vippar
trevligt med sin stjärt
Koltrasten han spelar
näbben gul med ton däri

Snart han kommer hit
hitmakaren nummer ett
lövsångaren med strupen
som spelar så skönt
kanske vackrast av alla
Näktergalens musik
till kör med Talgoxen
där gräset lyser grönt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 640 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-04-06 06:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag kom just in från en promenad i skogen...det är så härligt att lyssna till fågelsången och se hur även fåglarna njuter av våren...tack för en vacker dikt...
2020-04-18

  Lars Hedlin
En härlig liten text!
2020-04-17

  Eva Helene VIP
Upplyftande fint!
2020-04-10

  bibbi ahrnstedt
Tack för din målande och skickligt formulerade dikt. Så många fina fåglar.
2020-04-07

  Nils-Robert
Vilken fin dikt om vårens fågelsång i träd och buskar.
2020-04-06

    ej medlem längre
Här kan man riktigt känna vårens melodi och alla dessa vackra fåglar i sitt eget vardagsrum.
2020-04-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt diktat om fåglarnas vårkonsert!
2020-04-06

    Max Poisé
En fågelentusiasts vackra memoarer i bunden form...tack för den...
2020-04-06

  DavidM VIP
En fin serenad till fåglarnas sångkonster.
2020-04-06

  överlevaren VIP
Ett härligt fågelliv som livar upp!
2020-04-06

  Eva Langrath VIP
Fint text om fåglarnas återkomst
2020-04-06

  Kungskobran VIP
Vårens ankomst hörs
2020-04-06

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text för mig som tillhör fåglarnas vänner!
2020-04-06

    Lena Staaf VIP
Härlig fågelsjungande dikt! Man sörjer bara över att så många fåglar försvunnit och inte kommer igen.
2020-04-06

  Maria Sundelin VIP
Vi får hoppas vårens fåglar kommer med hopp
2020-04-06

  Öknens Ros VIP
Vad vore livet utan all vacker fågelsång, inte mycket.
2020-04-06

  Feliaxel VIP
Kul text om fåglarna om våren
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO