Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hår som spunnet guld


Ur samma oros spår


Av minnen
från
en svunnen
tid

Har solens
strålar
lämnat spår

Av spunnet
guld

I flickans
hår

Och åter
ser hon
modern sin

I ögats
skumma vrå

Och hör
den spelas
om igen

En visa
från igår

Ur samma
oros spår




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-01 19:02



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Olof Lagercrantz har i sin dikt "Agnes Charlotta" fångat samma stämning, när flickan betraktar sin mor framför spegeln.
2020-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP