Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i vår stafettskrivna PåskKalender, där varje lucka baseras på två ord att spinna kring. Nu fick jag från Nanna X : GULD & GISSA. Kolla in Nannas lucka imorgon..!


Apelsinens Apokalyps, Lucka 13

 

 

-Kan det så vara din söta citron?

-Nej, är nog mera min sura melon!

 

 

-Månne det rör sig om ljusgrön banan?

-Nja, saknar böj, och trätts på marsipan.

 

 

-Redan april.... Mars har pressats till juice!

-Jo, tiden flyr.... Nånsin snooze aprikos?

 

 

-När kan vi räkna med äpplen igen??

-Höstkanten först - till påsk näppeligen!!

 

 

...orangutangen Orvar föreställer sig

hur människorna Kjell & Molly

skickar gåtfulla lappar

till varann genom dörrspringan

(emedan de inte längre får mötas

i samma, smittsamma rum), men

deras dialog som han antecknar

eller snarare hittar på

blir måhända alltför uppenbart

färgad av apans egen intressesfär...

 

 

-Påminner mig om en blå apelsin!

-Knappast, jag ser blott en grå klementin.

 

 

-Bjuder konservernas ananas-kross..!

-Bunkra dem du - ingen nöd går på oss..!

 

 

-Dock avokadon mest näringsrik är!

-Frukt eller grönsak? Jag gissar på bär.

 

 

-Vem plockar guld nu? Ett hjortron så stort!

-Mjo, må så likna, på gammalt gult kort.

 

 

-Mango kan nog ta sig bäst ut ur skal?!

-Gyllene gissning! Känns solmoget sval?

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-02 09:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vilken underbar bild. För den som reser mest i tanken, rent mentalt sett... så tjänar en bild verkligen väl i sin funktion som aptitretare...
2020-04-02

  Nanna X
Orvar ser nog det mesta från balkongen : )
2020-04-02

  Nanna X
Härligt fruktiga rim och en rolig bild.
2020-04-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP