Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det kryper en spindel på min arm

Det kryper en spindel på min arm
Sommargräs, duvblå himmel
Du säger Kanske får vi barn en vacker dag
Jag har aldrig velat bli en mamma
Det kryper en tystnad i vår sängkammare
Lägger ägg bland bleka lakan
Söndagsmorgon, dina händer
Du säger Kanske skaffar vi oss ett torp vid havet
Jag har aldrig velat flytta från storstaden
Det kryper fingrar över min mage
Ben över min mjuka mage

(Parningen hos spindlar föregås av en invecklad parningsritual för att hanen ska kunna närma sig honan utan att misstas för ett byte och bli uppäten. Hos nätbyggande spindlar kan hanen signalera vad han är genom vibrationer i honans nät.)

Du kysser mig mest om nätterna
Du biter i min mjuka mage
Spindlar kan injicera gift för att skydda sig själva
Du säger Vill du inte föda mina barn en dag?
Vi är ju bara barn, säger jag

Det kryper en spindel på min arm
Vi ligger på sommargräset under himmel
Du säger Jag kommer att lämna dig
Jag har aldrig velat bli lämnad

(Spindlar lägger över tusen ägg. Små bylten av silke. Vissa honor lämnar dessa åt sitt öde, andra vaktar äggsäcken i sitt gömsle)

Det krälar i mitt silke om nätterna
Över tusen drömmar alla våra barn
Jag säger Jag kan bo i ett torp vid havet
Du säger Du kommer alltid bo i staden
Jag säger Om du lämnar mig nu

Jag vaktar bleka lakan
Kryllande av barn
Vaktar med mitt liv
Det lilla som blev kvar
Torpet vid ett hav
Mina barn och jag




Fri vers (Fri form) av Skriver
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-03 10:27



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Sällsam och märklig berättelse.
2020-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Skriver
Skriver