Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cassandra

Cassandra svarta vågor
sköljer dig, döljer kropp
möglar bort min tankekraft
med sporer, spår av dig

har aldrig kunnat skilja på
mina sorger och ditt hår
vad jag kan skönja där

Cassandra gröna fläckar
dina fingrar, mina brev
gräver i tiden och skändar
det förgångna vi

minns hur vi skälvde till
när trädens alla kvistar föll
på karg, klippig mark

Cassandra ord är mossa
sköra, mjuka sjukdomar
gror med oss, med allt
de infekterar varsamt

vi måste kunna andas fritt
jag drar in din sista skrift
och blåser mycket långsamt

Cassandra svarta moln
höljer sig, döljer oss
röken ringlar, slingrar sig
ur ett järnhandsgrepp

mitt spöke kravlar envist
obemärkt och ljudlöst fram
i frammanande av ditt





Fri vers (Fri form) av Morotslandet
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-03 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Morotslandet
Morotslandet