Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till mitt barn från en rädd mamma

jag kommer bli
en väldigt rädd
mamma

jag kommer föra mitt barn
in i världen
den här fysiska märkliga
världen
i en famn av rädslor

mitt barn kommer vara
orädd
till en början
försöka lära mig
hur man ser folk i ögonen
och släpper in främlingar
genom ytterdörren

mitt barn kommer hata
när jag studsar till
och mitt hjärta rusar

jag kommer försöka lära
mitt barn
att inte vara rädd
men det kommer komma
en dag
då mitt barn
förstår
att det man säger
är inte det man gör
och själv falla offer
till alla de anledningarna
mitt barns mor är rädd




Fri vers av ett blått spöke
Läst 186 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-03 23:10



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
I samma stund man blir mor föds rädslan och den går aldrig över, lära sig leva med den är så svårt. Fin dikt!
2020-04-04

  Boel Lindell
En text som går rakt in i hjärtat. Det finns så många rädda mammor (och säkert pappor också). Dels är det ju överlevnadsdriften, dels behovet av att skydda sin avkomma. Tyvärr är ju vår värld sådan att det finns många skäl till att vara rädd.
2020-04-04
  > Nästa text
< Föregående

ett blått spöke
ett blått spöke