Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påskkalender 2020 i samarbete med TrollTörnTrappan. Vi skriver varannan lucka och ger varann dagligen två ord som inspiration. För dagens lucka har jag fått orden PARASOLL och SKICKLIG


Apelsinens Apokalyps, Lucka 16

 

Nu är det fröjd och fågelsång!

Fruktbål och snacks på Kjells balkong

hemma i egen lägenhet 

slut på all sjuk förlägenhet

Molly serverar, smågnolar

Orvar och Kjell i solstolar

båda har blivit utskrivna 

harmlösa virus utdrivna

apa och man i solens sken

sträcker på sina stela ben

Molly hörs kvittra som en lärka

kanske har bålen börjat verka?

 

Bort med all oro, stress och sorg!

Kjell blickar ut mot närmsta torg

ser där en man på märklig cykel

månne är det nåt marknadsgyckel?

Orvar ger prov på apkonster

fast han är ej nåt apmonster

han är en riktig gentleman 

ser han gardiner väntar han

ser han ett parasoll, minsann

snurrar han skickligt som han kan

sjunger en engelsk fin kuplett

volter i hängmattan går lätt 

 

Molly för fram ett fräckt förslag:

om vi ska skaffa barn en dag

kan vi väl träna på en apa

han kan ju volta, le och rapa

säkert jonglera, sjunga, cykla

bolla med apelsiner, gyckla

kanske få ungdomsplats-praktik 

i Kjell & Companys butik?

Orvar blir stött, men håller masken

han vill ju inte verka taskig

men han betonar med emfas:

I am a grownup! Fill my glass!

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-05 07:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En spansk organisation låter ju farligt, om den sysslar med att skrämmas. Men då måste det ju låta farligt när stockholmaren uttalar ordet äta med e istället för ä... Det är ibland så som 'farligheter' sprider sig, med vinden, som ett rykte ungefär... en 'pappykalops' är väl just ett rykte?
2020-04-06

  TrollTörnTrappan VIP
Jahapp, så fort kan det gå!! ..från en bekymmersam balkong till en bubblande munter balkong.

Fick också häromdan en förflugen tanke på att de kunde skaffa barn [kanske inspirerad av apans ständiga medverkan..?] men kom aldrig så långt som till Mollys "kan vi väl träna på..."
2020-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X