Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Social distansering









Allt här är som vanligt

Ingenting är ovanligt

Här är precis som förut

Ingen skillnad på då och nu

Social distansering

Nu ofrivillig för många,

även för mig

Välkommen till min värld

Ensamhet tjugofyrasju



Jag är veteran vid det här laget

Hundratjugo månader – minst

Man överlever dagar och nätter

Men den sociala själen lider

Så du har tråkigt säger du

Redan efter en veckas isolering

Rastlöshetens klor har tagit grepp

Och där sitter du nu uti gnäll och kvider



När så några månader har gått

Kanske till och med några år

Då blir man mer vän med tystnaden

Och med väggarna som kramar ditt

ångestfyllda liv var natt

Insomnia blir din livspartner

Och din småjävliga sängkamrat

Blir det värre än så får du knapra lite piller

Har du tur får din hjärna inte fnatt



Så du har tråkigt i din karantän

Med noll fysisk interaktion

Somnat till hundra filmer på Netflix

Och med mobilen fylld av sociala mess

Ensamheten är min vardagsmat

Men det finns alltid något att hitta på

En karantän på fjorton dagar eller så

En kort ensamhetsupplevelse

Kom igen, sluta snacka om inre stress














 







 






Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-05 01:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale