Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödet?

När solen skiner.
När regnet faller.
När vinden viner.
När snön yr.

Ja, då sitter jag här i min bubbla.
Ja, då sitter jag och gråter.
Ja, då sitter jag och grubblar.
Ja, då sitter jag och jämför.

Jämför fördelar och nackdelar.
Jämför positivitet och negativitet.
Jämför bra och dåligt.
Jämför livet och döden.

Vad hindrar mig?
Vad stoppar mig?
Vad bromsar mig?
Vad hindrar mig, egentligen?

Varför brinner fortfarande lågan?
Varför är hoppet fortfarande kvar?
Varför står jag fortfarande kvar?
Varför brinner fortfarande lågan, egentligen?

Alla gånger jag försökt släcka lågan.
Alla gånger jag försökt bli av med hoppet.
Alla gånger jag försökt att fälla mig.
Alla gånger jag försökt att ge upp.

Kan Du svara?
Kan Du förklara?
Kan Du berätta?
Kan Du säga varför jag fortfarande finns kvar?

Varför fortsätter jag kämpa?
Varför fortsätter jag hoppas?
Varför fortsätter jag gå?
Varför fortsätter jag lida?

Finns det ingen gräns?
Finns det inget max-tal?
Finns det ingen paus?
Finns det inget slut?

Hur mycket måste en person gå igenom?
Hur mycket måste en person orka?
Hur mycket måste en person kämpa?
Hur mycket måste en person lida?

Låt mig släcka lågan.
Låt mig släppa hoppet.
Låt mig falla ner.
Bara låt mig få lugn och ro!




Fri vers (Fri form) av ©Anniz
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-05 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

©Anniz
©Anniz